Opleidingen

Algemene informatie

Omdat je als duiker rondzwemt in een omgeving waar je eigenlijk niet thuis hoort, zijn conditie, discipline en een gedegen opleiding een absolute noodzaak. O.S.V. "de Guppen" verzorgt de opleiding voor het 1, 2 en 3 sters NOB/CMAS brevet. De 1,2 en 3 sters brevetten zijn internationaal erkend. Dit betekent dat je met je bij O.S.V. "de Guppen" behaalde brevet, over de gehele wereld kan duiken.

De opleiding

Om aan de opleiding voor 1*  te beginnen moet je eerst medisch gekeurd worden.
Informatie hierover is te verkrijgen bij het secretariaat. De opleiding is opgebouwd volgens een modulair systeem. Het theoriegedeelte bestaat o.a. uit duiktechnieken, EHBDO en materialenkennis.
Het praktijkgedeelte bestaat o.a. uit snorkeltechnieken en oefeningen in het buitenwater.

Daarna ga je verder oefenen met perslucht. De praktijk begint in zwembad “De Waterkanten” in Lisse op donderdagavond van 20:45 tot 21:45. Naast conditietraining doe je ook allerlei oefeningen om je prettig te gaan voelen onderwater. Je hebt hiervoor een basisuitrusting nodig die bestaat uit een duikbril, snorkel, zwemvliezen en een loodgordel. Na het trainingsuur ben je natuurlijk van harte welkom om in ons clubhuis nog gezellig wat te komen drinken. Ons clubhuis bevindt zich op de eerste verdieping bij het zwembad.

In februari begint het theoriegedeelte en elke module wordt afgesloten met een examen. In april ga je dan voor het eerst in het buitenwater oefenen.Dit gebeurt in de Toolenburgse plas in Hoofddorp of in Warmond in de Klinkenbergenplas of in Vinkeveen in de Vinkeveense plassen. Het zal je verbazen hoe schitterend het onderwaterleven is. Als je alles goed doorlopen hebt kun je voor de zomer je 1* brevet hebben.

Inschrijfgeld

Voor de tarieven van lidmaatschap en opleiding kijk hier.

De uitrusting

Voor de opleiding in het zwembad hebben de Guppen spullen beschikbaar, maar voor je in het buitenwater gaat oefenen heb je een duikuitrusting nodig. De kosten hiervoor kunnen erg variëren. Ook kun je veel materiaal 2e hands aanschaffen, we raden daarbij aan om een ervaren duiker mee te nemen. 

Iedereen met een goede gezondheid en ouder dan 14 jaar is van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op onze zwembadavond. Als je wilt kun je ook een keer meetrainen om kennis te maken met deze leuke sport. In de zomervakantie is het zwembad 6 weken gesloten maar dan gaan we gewoon door met training in het buitenwater, hardlopen, fietsen enz.

Heb je al een duikbrevet en je wilt weten hoe je wordt ingeschaald kijk op de NOB site.